15 Mayıs 2011 Pazar
yemek tarifi- zeytinyağlılar(barbunya-pilaki)
Malzeme:
barbunya 500 gr
zeytinyağı yarım çay bardağı
kuru soğan 1 adet ortaboy
salça 1 yemek kaşığı
maydanoz yarım demet
bir tatlı kaşığı şeker
tuz
Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup, salçayı ekleyin.(doğranmış domateste uygundur), ılık suda yıkanıp bekletilmiş barbunyaları üzerine ekleyip karıştın. Barbunyaların üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyip, şeker ve tuzu ilave ederek pişirmeye başlayın.orta ateşte bir saat kadar pişirin.(burada pişme süresi açısından barbunyanın türü önemli, mümkünse bir gün önceden ılık su içinde yumuşamaya bırakılması daha iyi, kullanmadan önce bir gün kadar suda bekletilirse gaz yapıcı özelliği gider)barbunyalar piştiğinde servis tabağina alıp,doğranmış maydanoz ilave edip karıştırın.tercihen limon la..afiyet olsun.
Protein deposu olan fasulye A,B5, B9,C,Ca vitaminleri,demir ve magnezyum mineralleri açısından zengin.
Vücuda güç ve enerji verir, yorgunluğu giderir. Vücudun gelişimini ve onarımını destekler. Kemikleri güçlendirir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Böbreklere faydalı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder