Malzeme:
Tazebakla 750 gr
zeytinyağı bir çay bardağı
Soğan bir adet
dereotu
şeker bir çay kaşığı
tuz
soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun,
baklaları üzüm sirkeli su ile yıkayıp kılçıklarınıda temizleyerek eşit boylarda hazırlayıp,
pembeleşen soğanların bulunduğu tencereye tuz ve şekerle ilave edip tencereyi kısık ateşe alın, yağı emsin..
10-15 dk kısık ateşte birkaçkez karıştırın,
takiben 5-10 dk arayla su ilave edin, karıştırın(toplamda 1-2 su bardağı su)
45-50 dk sonra servis tabağına alın..
üzerine dere otu ilave edin, zeytinyağı gezdirin..
sarmısaklı yoğurtla servis yapılmasında fayda var,
sıcak veya soğuk,afiyet olsun..
hazmı kolaylaştırır, İdrar yollarını temizler, Böbreklere oldukça yararlıdır, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur, Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.B1, B2, B6 ve K vitaminlerini,potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder