26 Nisan 2011 Salı

yemek tarifi- zeytinyağlılar(enginar)

Malzeme:
enginar 4 adet
limon 1 adet
zeytinyağı 1 çaybardağı
limon 1 adet
havuç bir adet orta boy
patates bir adet orta boy
tuz bir tatlıkaşığı
bezelye 200 gr
dereotu

yayvan bir tencereye enginarları dizin, üzerine iki subardağı su ve yarım limon suyunu ilave edip orta ateşte haşlamaya başlayın,
havuç ve patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın,
kaynayan enginarların suyuna-yanına önce havuçları, 10 dk sonrada patatesleri ve bezelye tanelerini ilave edin, toplamda 40-50 dk kadar haşlansın,
haşlama esnasında zeytinyağının yarısını haşlama suyuna ilave edin,
tuzu ilave edin havuç ve enginarlar yumuşadığında(çatal rahatça giriyorsa)servis tabağına alın..
servis tabağındaki enginarların iç kısmına garnitürü(bezelye, havuç, patates) ekleyip, üzerine kalan limon suyu ve zeytinyağını gezdirin, üzerine dereotunu serpiştirin.
soğuk servis, afiyet olsun

Karaciğer ve Kalbin dostu, kanı temizler,şeker hastaları için de faydalı, mide ve bağırsakları dezenfekte eder.Kandaki yağ ve kolesterol düzeylerini düşürmektedir. İçerdiği önemli besin değerleri şunlardır; fosfor, kalsiyum, demir,sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6, C vitamini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder